Schuttingbouw kan tegelijkertijd spannend en uitdagend zijn. Het kan moeilijk zijn om het perfecte hout te kiezen om te gebruiken. Waarom overweeg je geen Douglas schutting? Omheiningen gemaakt met Douglas spar zijn verbazingwekkend in het gebruik. Het is de ideale houtsoort als het gaat om het bouwen van deuren, ramen en vleugels. Je moet ook weten dat het tot de zachthoutclassificatie behoort. Het is perfect voor kasten, boten, vaten, meubels, freeswerk en meer. Lees verder tot het einde om je de redenen te geven waarom Douglas geweldig is voor onze omheiningen.

De aard van Douglas hout

Er zijn meestal twee soorten Douglas-spar. Dit zijn kust- en binnenland. Douglas bomen zijn puur en hebben een gelijkmatige ouderdom. Het wordt ook typisch gevonden in bosmos en dennengras. Douglasspar is een enorme boom. Het heeft een levensduur van 500 jaar. De oudste Douglasspar kan wel 1500 jaar oud worden. Het is zeer duurzaam en wordt voornamelijk gebruikt in de bouw. Dus als je erover nadenkt of het perfect is voor afrasteringen, dan is dat ongetwijfeld zo. Het is ook hard en bestand tegen slijtage. Je kunt het zelfs gebruiken op brugdelen, werven, commerciƫle gebouwen en blokhutten. Het zal je verbazen dat je ook Douglas spar in je dakspanten kunt plaatsen.

Waarom Douglasspar perfect is voor je schutting

Douglasspar is duurzamer en stabieler dan andere soorten naaldhout. Veel mensen aarzelen niet om het te gebruiken voor hun hekken. Waarom? De eerste reden is dat het een mooie natuurlijke kleur heeft. De kleur is kernhout. Het kan je tuin een oranjerode tot roodbruine uitstraling geven. Het heeft ook een over het algemeen rechte korrel. Maar je kunt een spiraalvormige of golvende korrel verwachten. Een Douglas schutting is perfect voor je omheiningen omdat het de figuur van gezaagd hout en groeiringpatroon kan bereiken. Bij het verwerken van deze houtsoort krijg je geen hoofdpijn. Je kunt het op verschillende bewerkingsprocessen gebruiken, zoals schaven. Je kunt het ook gemakkelijk draaien of zagen zonder het te breken. Je hebt deze keer het perfecte materiaal voor je hekken gevonden!