Het creëren van een groendak is iets waar veel mensen aan denken. Vroeger was dat niet bepaald voor de hand liggend. Er moest ook niet zelden worden vastgesteld dat een dergelijk dak creëren behoorlijk wat tijd in beslag nam. Dat is tegenwoordig gelukkig wel anders. In het bijzonder de komst van de zogenaamde sedum cassettes heeft ervoor gezorgd dat het creëren van groendaken tegenwoordig op een veel efficiëntere manier kan gebeuren in vergelijking met vroeger. Ben jij ook van plan om een stukje “tuin” op jouw dak te realiseren en wil je hier dan ook graag meer over te weten komen? Dan moet je absoluut zeker de informatie op deze pagina doornemen!

Niet meer zo lastig te realiseren als vroeger

Een belangrijk voordeel waar je tegenwoordig op kan rekenen bij de realisatie van een groendak is  terug te vinden in het feit dat ze niet meer zo moeilijk te realiseren is als vroeger. Toen was het zo dat je een behoorlijk lange tijd moest voorzien voor het realiseren van een mooi ogend groendak. Tegenwoordig is dat gelukkig helemaal anders. Door gebruik te maken van bijvoorbeeld sedum cassettes zal je kunnen vaststellen dat je erin zal slagen om in een handomdraai een prachtig groen dak te realiseren op jouw woning. Dit nadeel speelt dus tegenwoordig zeker en vast niet langer.

Een meerwaarde voor jezelf, maar ook voor de omgeving

In eerste instantie spreekt het voor zich dat je natuurlijk een groendak zal willen realiseren voor jezelf en de andere inwoners van de woning. Dit gezegd hebbende is het in de praktijk ook zo dat er een niet onbelangrijke meerwaarde door wordt gecreëerd voor de omgeving waarin je woning is terug te vinden. Groendaken staan er namelijk om bekend een positieve bijdrage te leveren aan de CO2-productie. Daarnaast filteren ze fijnstof uit de lucht waardoor de luchtkwaliteit merkbaar beter zal worden. Het mag in ieder geval duidelijk zijn, groendaken laten plaatsen brengt eigenlijk voordelen met zich mee voor iedereen die in de omgeving van het pand in kwestie woont. 

TOPGROEN | Make Holland green again!

Alle belangrijke voordelen van een groendak op een rijtje

Doorheen deze pagina hebben we reeds tal van verschillende voordelen aangehaald waar je op kan rekenen bij het aanschaffen en laten plaatsen van een groendak. De kans is echter zeer groot dat je reeds enkele van deze voordelen bent vergeten. Omwille van deze reden hebben we de belangrijkste voordelen in het onderstaande overzicht nog even voor je op een rijtje gezet.

  1. Het dak slaagt erin om regenwater goed te absorberen; 
  2. Er wordt een schonere lucht gerealiseerd voor jezelf en je omgeving;
  3. De omgevingstemperatuur kan worden verlaagd;
  4. Je creëert een toegankelijke leefomgeving voor heel wat diertjes in de stad; 
  5. Het dak kan het rendement van je zonnepanelen een boost geven;
  6. De levensduur van het dak wordt er doorgaans door verlengd;
  7. De isolerende eigenschappen van de woning krijgen een duwtje in de rug; 

Spreken de bovenstaande voordelen jou ook wel aan? Ben je bovendien nog op zoek naar een interessante mogelijkheid om wat extra groen te creëren in een stedelijke omgeving? In dat geval zal je kunnen vaststellen dat groendaken daar ongetwijfeld een bijdrage aan kunnen leveren!